KB Sveti Duh u Zagrebu i bolnica ‘Hrvatski ponos’ u Kninu neće morati organizirati obavljanje pobačaja, ali će morati naći nekoga tko će to učiniti umjesto njih

Četvrtak, 13. 11. 2014. u 08:46, zadnja izmjena prije 3 sata i 53 minute Piše: 24sata

PIXSELLIlustracija

KB Sveti Duh u Zagrebu i Opća bolnica Hrvatski ponos u Kninu ipak neće morati organizirati obavljanje pobačaja, javlja Jutarnji list.

Međutim, morat će naći nekoga drugoga na području svoje županije tko će to učiniti i kome će upućivati žene koje na vlastiti zahtjev žele pobaciti.

U tim bolnicama su, naime, svi liječnici uložili priziv savjesti te nisu obavljali pobačaje, što je protivno zakonu.

Navodno će zato do kraja tjedna ravnatelji i sanacijski upravitelji svih bolnica koje imaju odjel ginekologije dobiti naputak Ministarstva zdravlja u kojem ih se upozorava da su dužni organizirati obavljanje pobačaja. U suprotnom im prijete sankcije koje uključuju i smjene.

U naputku će navodno navesti i opcije po kojima bolnica može zadovoljiti zakonske obaveze: da pobačaje obavljaju liječnici te bolnice, da sklope ugovor s vanjskim suradnikom ili da potpišu sporazum s drugom zdravstvenom ustanovom na području županije.

Tagovi: sv. duh, bolnica u kninu, pobačaj, bolnica

Izdvojeni komentari 47 komentara Pogledaj sve komentare

prije 37 minuta

mery zg: u toj istoj bolnici prosli tjedan je moja poznanica napravila abortus u popodnevnoj smjeni…dr je dobio kovertu ,a na otpusnom pismu pise da je obavljena kiretaza usljed obilnog krvarenja…toliko o tome da to nerade

prije 3 sata i 27 minuta

zmajček: i sad u bolnici neće radit, ali će se moći sklopiti ugovor s njima kao privatnicima i onda će uredno to odradit! svima bi im pozatvarale te klinike!

prije 2 sata i 51 minutu

arwin: Ovi liječnici smatraju da je to ubojstvo i zbog toga ne žele obavljati abortuse. Neki drugi će zbog toga imati više posla pa i zarade. Ipak smo tržišno gospodarstvo.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).