Smanjeni su rashodi za 450 milijuna kuna, što je pad rashoda za 7 posto. No, ukupno zbog izmjena zakona gradski proračun će ostati bez oko 780 milijuna kuna

Nedjelja, 30. 11. 2014. u 21:52, zadnja izmjena prije 3 sata i 36 minuta Piše: 24sata

Davor Puklavec/PIXSELL

S gradonačelnikom Milanom Bandićem ću rado popiti kavu, no on je mene opunomoćio da prema vlastitoj prosudbi donosim sve odluke samostalno, rekla je večeras Bandićeva zamjenica Sandra Švaljek gostujući u Dnevniku HRT-a.

Govorila je o proračunu za 2015. godinu koji je upućen u proceduru u Gradskoj skupštini. Smanjeni su rashodi za 450 milijuna kuna, što je otprilike pad rashoda od 7 posto u odnosu na 2014. No, ukupno zbog izmjena zakona gradski proračun će ostati bez oko 780 milijuna kuna.

– Financiranje Dinama i ostalih klubova još nije odlučeno. Nakon što se donese gradski proračun za 2015. Savez sportova grada Zagreba izradit će program sufinanciranja potreba u području sporta i tada će se znati što će se i u kojoj mjeri financirati – rekla je Švaljek.

Dodala je i da se ide u prodaju gradskih nekretnina koje su do sada bile neaktivne.

– Radi se o imovini kao što su terme Blato, blok Badel, Zagrepčanka, Gredelj, prostor Zagrebačkog velesajma. Taj prostor ne donosi adekvatne prihode Gradu, a nije bio niti u razvojnoj funkciji jer temeljem tog prostora nije došlo do zapošljavanja – pojasnila je.

Za čelnika Zagrebačkog holdinga bit će uskoro raspisan javni natječaj, a povećanja cijena komunalija neće biti.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: sandra švaljek, proračun, grad zagreb

Izdvojeni komentari 16 komentara Pogledaj sve komentare

prije 3 sata i 11 minuta

ilmare: Nije mi jasno, je li Dinamo privatni klub ili ne ?? Ispada da nije ,ako se financira iz gradskog proračuna..Ili su samo igrači Dinama Mamićeva “privatna” svojina , pa trguje s njima kao sa robovima. (Eduardo)

prije 3 sata i 55 minuta

Security_Advisor: Gospođo Švaljek neka Mamić konačno započne financirati Dinamo iz vlastitog džepa kad se ionako ponašao kao da je Dinamo njegovo vlasništvo.Lako je tuđim k…. po koprivamama mlatiti.A bit će zanimljivo vidjeti kako ćete uspjeti namiriti sve one uhljebe i onima kojima Bandić “duguje”,a sa puno manje novca u blagajni.

prije 1 sat i 20 minuta

rosa110: Po svemu sudeći Hrvatska je društvo u kojem se ne zna ni tko pije ni tko plaća.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).