Vremena je još vrlo malo, a egpatski list Al Masry al Youm piše da tajne službe u suradnji s vojskom ulažu velike napore kako bi razriješile ovu mučnu situaciju

Petak, 07. 8. 2015. u 13:42, zadnja izmjena prije 38 minuta Piše: 24sata

REUTERS/24sata

Egipatske tajne službe, uz pomoć ministarstva unutrašnjih poslova, pregledale su snimku na kojoj saveznici ISIL-a prijete ubojstvom Tomislava Salopeka ako vlasti u Kairu ne puste muslimanske zatvorenice na slobodu. Oteti Hrvat navodno se nalazi u pustinji na granici s Libijom.

Vremena je još vrlo malo, a egipatski list Al Masry al Youm piše da tajne službe u suradnji s vojskom ulažu velike napore kako bi razriješile ovu mučnu situaciju.

List podsjeća da je u videu koji je objavila Sinajska provincija, ogranak ISIL-a koji je oteo Salopeka, poslana jasna poruka egipatskoj vladi da će, ne puste li zatvorenice, Hrvat biti pogubljen u petak.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1111962 / otmica, tomislav salopek, ISIL]

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić u četvrtak je otputovala u Egipat s Tomislavovom suprugom Natašom i njegovom sestrom u nadi da će ga uz pomoć egipatske vlade uspjeti spasiti.

I predsjednica Kolinda Grabar Kitarović se uključila. Razgovarala je s egipatskim kolegom Abdelom Fattahom el-Sisijem, no nije mogla otkriti detalje razgovora.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1111679 / ISIL]

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: tomislav salopek, isil, egipat

Izdvojeni komentari 70 komentara Pogledaj sve komentare

prije 54 minute

Vražji Vrag: Sretno Salopek.

prije 42 minute

Puta Madre: Kad mu vidim izraz lica srce me zaboli i probudi se bjes u meni prema bolesnicima da ovako pati mali covjek i njegova obitelj radi isila i cijelog svijeta koji moze a nece da rijesi ove alahove bolesnike.

prije 53 minute

AnteViNoMessi: Samo da se vrati ziv i zdrav u svoju domovinu i da bude sa svojom obitelji 🙂

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).