3. listopad 2014. objavljeno u 14:00

Foto: PU koprivničko-križevačka

U sklopu obilježavanja 8. Tjedna cjeloživotnog učenja danas, 3. listopada, Policijska uprava koprivničko-križevačka participirala je kao partner Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica, u suradnji s Osnovnom školom „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica.

Policijski službenici policijske uprave i PP Koprivnica, u 4.a razredu održali su interaktivnu radionicu tematike „Dobro je učiti – proces cjeloživotnog učenja“.

Prvotno su učenici poučili policijske službenike tehnikama učenja, načinima na koje se usvaja gradivo, kako se priprema za učenje, metode pamćenja, opuštanja, što je vrlo korisno i svakako primjenjivo u našem radu, te daljnjem educiranju, kako na osobnoj razini tako i u dijelu edukacije policijskih službenika.

Nadalje, s učenicima su policijski službenici prošetali gradskim parkom i središnjim trgom Koprivnice, pričali o tome kako djeca vide naš grad, koje probleme uočavaju, koja rješenja nude. Razgovarali su o tome kako se ponašati u prometu, koje su površine zabranjene za prometovanje biciklima i motornim vozilima, odnosno da se gradskim parkom i trgom možemo samo šetati. Učenici su pak naveli da su uočili kako se tijekom vikenda starija djeca opijaju, da na igralištu njihove škole zna biti stakla te da ih takve stvari ponekad ometaju u igri.

Djecu i edukatore posjetio je i zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice Mišel Jakšić te također s djecom popričao o podizanju razine kvalitete života u našem gradu, saslušao što su radili, čuo prijedloge djece.

S razredom 4.a policijski službenici surađuju od kada su počeli polaziti obrazovni proces i djeca ih prihvaćaju kao osobe kojima se mogu povjeriti, poznaju ih, znaju mnogo podataka, kako i kome se obratiti u vezi s bilo kojim problemom.