Glasnogovornica Haškog tribunala Magdalena Spalinska izjavila je da Sudsko vijeće ima diskrecijsko pravo reagirati povodom privremenog Šešeljeva puštanja

Srijeda, 19. 11. 2014. u 17:21, zadnja izmjena prije 2 sata i 31 minutu Piše: 24sata

ReutersVojislav Šešelj

Iako je glavni haški tužitelj Serge Brammertz nedavno izjavio da se nema namjeru žaliti na odluku o privremenom puštanju Vojislava Šešelja na slobodu, u srijedu je Tužiteljstvo objavilo kako očekuje da će Sudsko vijeće pratiti Šešeljeve istupe te da će ‘poduzeti mjere koje smatra potrebnima‘, javlja RTS.

Glasnogovornica Haškog tribunala Magdalena Spalinska izjavila je da Sudsko vijeće ima diskrecijsko pravo reagirati povodom privremenog Šešeljeva puštanja. Na redovitoj je konferenciji za novinare na pitanje novinara hoće li zbog Šešeljevih političkih aktivnosti i ponašanja biti poduzeti koraci, odgovorila da Sudsko vijeće ima diskrecijsko pravo poduzeti bilo kakvu odluku koju smatra pogodnom.

Spalinska je podsjetila da je Sudsko vijeće postavilo dva uvjeta prilikom puštanja Šešelja na slobodu – da optuženi ne kontaktira žrtve i svjedoke i da se mora vratiti u Tribunal kada to Sudsko vijeće naloži.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: vojislav šešelj, praćenje, haški sud

Izdvojeni komentari 27 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat i 20 minuta

zgubidan30: To govno treba streljati i baciti krokodilima:

prije 1 sat i 28 minuta

SavetaPaškov: Njega su pustili jer ima rak ,pa rak je obicna prehlada za bolest od koje ta nakaza od tzv.covjeka boluje .

prije 2 sata i 25 minuta

MAX 2010: Pratiti Šešeljeve nastupe?.sa trubačima iz Dragačeva.?…….pa oni su smijurija kao I njegova navodna dijagnoza–rak…..(.naime ljudi u toj nazovi fazi ni šaptati ne mogu)…..jako me zanima bi li ubojstvo bilo razlog za opoziv a osobito kako bi to proveli….pristojno govoreći….sprdnja od “institucije”

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).