Cameron je vidio da mladić ide prema njemu. Napravio je par koraka unatrag, a tjelohranitelji su ‘napadača’ bacili na pod. Pustili su ga jer nije imao ‘zle namjere’

Ponedjeljak, 27. 10. 2014. u 19:17, zadnja izmjena prije 31 minutu Piše: VLM

SkyNews

Nakon Bijele kuće, ”zacrvenio” se od srama i Scotland Yard. A sve zbog propusta sigurnosnih službi koji je ozbiljno ugrozio britanskog premijera Davida Camerona.

Premijera Camerona napao je 28-godišnji mladić nakon skupa u Leedsu, piše Daily Mail. Dogodilo se to dok je premijer izlazio iz gradske dvorane. Cameron je vidio da mladić ide prema njemu. Napravio je korak, dva unatrag i potom su reagirali i tjelohranitelji te mladića bacili na pod. Nakon kratkog incidenta, premijer je nastavio svojim putem dok je mladić priveden. Kasnije je pušten, a policija je objavila da nije imao zle namjere.

Mladić pak na Facebooku tvrdi da je trčao i slučajno okrznuo Camerona te ga je tad zaskočila hrpa policajaca.

U Scotland Yardu pokrenuta je istraga kojom će se ustanoviti tko je odgovoran za sigurnosni propust u Cameronovom osiguranju. Identičnu istragu vode i američke vlasti nakon što je drugi put u samo nekoliko tjedana uljez ponovo zaobišao osiguranje Bijele kuće i ušetao na posjed u kojem živi predsjednik Barack Obama.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: napad, david cameron, barack obama

Izdvojeni komentari 1 komentara Pogledaj sve komentare

prije 24 minute

komentator s marsa: dramatično

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).