Također su izvijestili da su od saborskih zastupnika tražili pokretanje pitanja povjerenja Arsenu Bauku budući da još uvijek nije utvrdio točan broj birača u RH

Četvrtak, 18. 12. 2014. u 14:51, zadnja izmjena prije 5 sati Piše: 24sata

Igor Kralj/Pixsell

Iz inicijative ‘U ime obitelji’ demantirali su danas da je protiv Željke Markić pokrenuta istraga zbog suradnje s Milanom Bandićem i njegova pogodovanja inicijativi, a na štetu Grada Zagreba.

U inicijativi ovo smatraju još jednim pokušajem pritiska. Potporu gradonačelnika Bandića ocijenili su kao razumnu odluku s obzirom na to da su tijekom godinu dana stekli potporu ‘nekoliko stotina tisuća stanovnika Grada Zagreba koji pune gradski proračun plaćanjem poreza i prireza’.

Također su izvijestili da su od saborskih zastupnika zatražili pokretanje pitanja povjerenja ministru uprave Arsenu Bauku budući da ‘niti nakon tri četvrtine odrađenog mandata i samo 10 dana prije predsjedničkih izbora ministar još uvijek nije utvrdio točan broj birača u Republici Hrvatskoj’.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Hrvatska radiotelevizija objavila je, a neki su drugi mediji prenijeli neistinitu informaciju kako je „USKOK pokrenuo istragu protiv Milana Bandića i Željke Markić“ pozivajući se na priopćenje DORH-a u kojem nigdje ne stoji kako je protiv članice Organizacijskoga odbora građanske inicijative „U ime obitelji“ pokrenuta istraga. Inicijativa „U ime obitelji“ smatra ovo još jednim pokušajem pritiska na „U ime obitelji“ koja je danas od saborskih zastupnika zatražila pokretanje pitanja povjerenja ministru uprave Arsenu Bauku budući da niti nakon tri četvrtine odrađenog mandata i samo 10 dana prije predsjedničkih izbora ministar još uvijek nije utvrdio točan broj birača u Republici Hrvatskoj. Podsjećamo kako je građanska inicijativa „U ime obitelji“ pozvala sve gradonačelnike i gradonačelnice svih hrvatskih gradova da pomognu svojim sugrađanima, volonterima “U ime obitelji” predloživši neke od načina na koje gradonačelnici, ako ih smatraju prikladnima, mogu pomoći: Besplatnim ustupanjem štandova/stolova te mjesta za spremanje štandova tijekom noći u središtu grada, besplatnim ustupanjem oglasnog prostora za jumbo i druge plakate kojima će Inicijativa informirati sugrađane o predloženoj promjeni izbornog zakona, tiskom edukativnih letaka koji tumače izborni sustav RH i potrebu njegove demokratizacije, ustupanjem besplatnog prostora u gradskim novinama i medijima za informacije o izjašnjavanju birača.

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ organizirala je izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma o promjeni izbornog sustava. Svi oni koji su poduprli ovu Građansku inicijativu, pa tako i Grad Zagreb, nisu sudjelovali u referendumskoj kampanji ZA ili PROTIV, već su pomagali građanima da se bolje informiraju i ako žele svojim potpisom podrže referendumsko izjašnjavanje o ovoj temi. Referendum je pravo građana i jedan od najdemokratskijih načina odlučivanja pa su stoga za svaku pohvalu sve aktivnosti koje su pojedine lokalne zajednice poduzimale kako bi što većem broju građana omogućili sudjelovanje u demokratskim procesima – što je i sama bit demokracije. Aktivnosti “U ime obitelji” u posljednjih godinu dana poduprlo je nekoliko stotina tisuća stanovnika Grada Zagreba koji pune gradski proračun plaćanjem poreza i prireza. Odluku gradonačelnika Bandića da uz podršku svim drugim udrugama, aktivnostima, sindikatima i inicijativama podupre i Inicijativu “U ime obitelji” možemo nazvati jedinom razumnom. U prethodnoj građanskoj inicijativi o Ustavnoj zaštiti braka sudjelovale su stotine volontera koji žive u Gradu Zagrebu, a u samo 15 dana svojim ju je potpisom poduprlo 200 000 stanovnika Zagreba. Jednako tako, na referendumu o braku kao životnoj zajednici žene i muškarca gotovo 56 % zagrebačkih birača izjasnilo se za ustavnu zaštitu braka.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: željka markić, u ime obitelji

Izdvojeni komentari 36 komentara Pogledaj sve komentare

prije 4 sata i 44 minute

jo2hn8ny: Ja osobno nevidim u čemu je problem? Pa žena je rekla samo ISTINU vezanu za izborne makinacije s brojem birača.

prije 4 sata i 54 minute

gismund: nevjerojatno kako se svim podlim smicalicama služe da naštete udruzi U ime obitelji! očito nekima jako smetaju jer štite tradicionalne hrvatske vrijednosti, bore se za prava djece i obitelji!

prije 4 sata i 5 minuta

ModerniPolitičar: Sve je to nebitno. Važno je znati istinu, da li je Bandić ili nije novcem Zagrepčana financirao s 300 tisuća kuna inicijativu “U ime obitelji”.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).