Američka obalna straža uhitila je četvoricu švercera i zaplijenila više od šest tona kokaina, dvije tone su potonule. Drogu su pokušavali prošvercati u polupodmornici

Petak, 07. 8. 2015. u 08:20, zadnja izmjena prije 6 sati i 20 minuta Piše: Magdalena Rendulić

Reuters

Američka obalna straža u srpnju je na pučini Tihog oceana presrela polupodmornicu na vlastiti pogon u kojoj je bilo skriveno više od osam tona kokaina.

Posada broda USCGC Strattona, čija je baza u Alamedi u saveznoj državi Kaliforniji, 18. srpnja je presrela plovilo od 12 metara u kojem su bila četiri krijumčara i kokain u vrijednosti 1,24 milijardi kuna koji je bio upakiran u 275 bala, javlja CNN.

Reuters

Švercere su uhitili, a službenici obalne straže su iz podmornice izvadili šest tona droge, dok su dvije tone ostavili zbog ravnoteže kako bi plovilo mogli dovući do obale. No, voda je ušla u podmornicu kućne izrade i ona je potonula u međunarodnim vodama.

Polupodmornice popularan su način krijumčarenja droge jer ih je teško uočiti zbog toga što iz vode viri samo kokpit i otvor za ventilaciju. Obalna straža objavila je da je ovo najveća zapljena droge iz polupodmornica.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: zaplijena, podmornica, kokain

Izdvojeni komentari 7 komentara Pogledaj sve komentare

prije 6 sati i 16 minuta

bubasinter: imamo more imamo podmornicu. imamo sve uvjete da zemlju izvadimo iz krize..

prije 5 sati i 49 minuta

rope3: Je je potonule su te dvje tone negdje u skladište!!!

prije 3 sata i 31 minutu

PredragArsenić: kao dio je potonuo

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).