Josip Nadenić iz Pule svaki dan pretrči čak i 20 km. Uz sve, igra šah i ide na različita natjecanja. Nije mi važno doći na cilj, nego samo trčim, kaže Josip

Subota, 13. 12. 2014. u 21:00, zadnja izmjena prije 4 sata i 42 minute Piše: Dijana Marić

Dijana Marić/24sataJosip svaki dan pretrči čak i 20 km

Imam 81 godinu i još trčim maratone. To želim i to još mogu. Nedavno sam uspješno odradio polumaraton u Crikvenici, kaže Josip Nadenić iz Pule.

Formu održavam trčeći svaki dan u šumi u jednom dijelu Pule po nekoliko kilometara. Nekad je to 5, a nekad i 20, ovisno o vremenu. U ovim godinama znam trčati bez prekida i po 2,5 sata, i to mi je super – rekao je Josip.

Diže se svakoga dana rano ujutro i doručkuje pahuljice s mlijekom obogaćene grožđicama, bademima i lješnjacima. Njegov je moto “u zdravom tijelu zdrav duh”. – Zdravlje mi je uvijek bilo na prvome mjestu, a trčat ću dok god me noge budu služile.

Počeo sam trčati u 51. godini i od tada nisam prestao. Najprije sam trčao maratone u bivšoj Jugoslaviji, a krajem 80-ih pretrčao sam maraton i u Veneciji od 42 kilometra te onaj u Berlinu kad sam imao 67 godina. Nije bilo jednostavno, ali uspio sam – kaže maratonac.

Počeo je trčati jer se, kako je rekao, previše udebljao sjedeći na tadašnjem radnome mjestu projektanta u brodogradilištu Uljanik. Aktivan je član kluba šahista u Čitaonici kluba umirovljenika i ide na razna natjecanja. Trčanje mu je hobi, ali i način života, a kao umirovljenik, kaže, za to ima vremena. On je i najstariji maratonac u Istri, a podržavaju ga prijatelji i obitelj u tome. Uvijek navijaju za njega.

– Nakon što otrčim 35 kilometara na maratonu, malo me uhvati kriza i počnem osjećati da mi klecaju noge, ali ostalo je sve u redu. Pravilno dišem i pametno trčim – zaključio je.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Sudbine.

Tagovi: josip nadenić, maratonac

Izdvojeni komentari 36 komentara Pogledaj sve komentare

prije 4 sata i 23 minute

drunkyduck: Ma brate svaka cast, ja cekam da riknem posto u ovoj rdzavi nema sanse da zaradim penziju a dve tri godine mladji su u nekoj vojnoj mirovini ma svaka cast svima al ja sam imo 12-13 godina dok je bio rat…jel imam sta rec..jebote drzava i svi njihovi drzavnici i popovi skupa s njima ofc

prije 4 sata i 34 minute

prajdali: A moj Josipe od čega si ? Svaka ti čast.

prije 3 sata i 36 minuta

Natamala: Super i ne obazirite se na komentare zlobnih ljudi! Sve najbolje vam zelim! 🙂

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).