Situacija je alarmantna, moramo svi biti svjesni da, ukoliko se ne usvoje naši zahtjevi, velikom broju građana će biti ugrožena egzistencija, kažu iz Udruge

Ponedjeljak, 19. 1. 2015. u 11:38, zadnja izmjena prije 27 minuta Piše: 24sata

Marko Lukunić/Pixsell

Udruga Franak odlučila je preventivno djelovati i započeti s mobilizacijom građana. Tvrde kako će, ako se ne postigne dogovor s bankama, organizirati veliki prosvjed ispred Hrvatske narodne banke.

– Situacija je alarmantna, moramo svi biti svjesni da, ukoliko se ne usvoje naši zahtjevi, velikom broju građana će biti ugrožena egzistencija i mnogi od njih će ostati bez svojih domova – poručili su u priopćenju.

Pozivaju članove da se po regijama javljaju na e-mail adrese kako bi bili u pripravnosti: akcije.juznijadran@gmail.com, akcije.srednjijadran@gmail.com, akcije.sjevernijadran@gmail.com, akcije.sredisnjahrvatska@gmail.com, akcije.sjeverozapadnahrvatska@gmail.com, akcije.slavonija@gmail.com

– Udruga Franak će u slučaju da dođe do realizacije ove akcije organizirati i financirati prijevoz za sve građane Hrvatske. Molimo sve koji niste regulirali svoju obavezu plaćanja godišnje članarine da to učinite što prije te da platite bar tih minimalnih 30 kuna, a oni koji su u mogućnosti mogu donirati i više jer će financijski izdaci biti sigurno veliki. Uplate se vrše na broj žiro računa HR4823900011100427244, s pozivom na broj OIB člana, stoji u priopćenju.

U ponedjeljak u 14 sati bi se trebali sastati ministar Lalovac, predstavnici Udruge Franak i HNB-a. Neki članovi Udruge tvrde da će, ako treba, ići na organiziranje referenduma o ukidanju valutne klauzule.

Vezani članci:

Pročitajte više o temi na stranici Rast franka.

Tagovi: udruga franak, švicarac, franak

Izdvojeni komentari 56 komentara Pogledaj sve komentare

prije 2 sata i 17 minuta

hal9000: Tko se boji još prosvjednika i transparenata više… banke sigurno ne. To da su pozvali članove da naprave molotovljeve koktele, odmah bi banke isturile Bohačeka da smiri situaciju.

prije 2 sata i 13 minuta

Security_Advisor: Da li to spremate prosvjede pred švicarskim veleposlanstvom ili odlazite u Švicarsku prosvjedovati??

prije 2 sata i 19 minuta

Goliat: Ja bum na čelu kolone i nosil bum gaće na štapu !!!!!!!!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).