Muškarac iz Sudana nije imao pojma da u njemu živi parazit koji se razdijelio na pola i raširio se po stopalu. Posjetio je liječnika nakon što mu je noga otekla

Petak, 12. 12. 2014. u 20:00, zadnja izmjena prije 5 sati i 50 minuta Piše: Rosana Stojmenović

St Vincent’s Hospital

Rendgenska snimka stopala muškarca (38), australskog imigranta iz Sudana, otkrila je da mu je u peti živio gvinejski crv, parazit koji izjeda tijelo iznutra, pišeDaily Mail.

Muškarac nije imao pojma da u njemu živi parazit koji se razdijelio na pola i raširio se po muškarčevu stopalu. Posjetio je liječnika nakon što mu je noga otekla, a čitavo vrijeme trpio je jake bolove.

Liječnici su zaključili da je parazit u stopalu živio oko četiri godine, a narastao je do gotovo metra dužine.. Uklonjen je operacijom i pacijent se oporavlja.

Gvinejski crv je parazit koji u tijelo dospijeva putem zagađene vode. Ličinka se razvije u crva koji kopa meso i izlazi iz tijela kroz kožu. Taj proces može trajati godinama dok se ne pojave problemi.

Ne može se liječiti već jedino ukloniti operacijom.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Šokantno!.

Tagovi: parazit, muškarac, gvinejski crv

Izdvojeni komentari 30 komentara Pogledaj sve komentare

prije 5 sati i 40 minuta

Filcho: HAHAH fail…na thumbnailu piše crv od četiri metra mu bio godinama u peti, a na članku piše crv od metra mu bio četiri godine u peti….pa de se odlučite…congrats

prije 4 sata i 54 minute

gvendilin2: Od naslova do teksta crv se smanjio samo za 3 metra.

prije 6 sati i 13 minuta

Pancho: Uh,uh, na tv-u jednom bila emisija , gdje muha polaže jajašca na ljudsku kožu,na ranicu .Razviju se crvi,koji rastu pod kožom a da čovjek to niti ne zna …..itd…. Odabrao ……. Đelo Hadžiselimović…. 😀

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).