Tako računa Goran Marević, maslinar i jedan od boraca protiv ilegalnih berača. Kaže da nekoliko tisuća ilegalaca godišnje naprave štetu i do milijardu kuna

Nedjelja, 28. 6. 2015. u 22:15, zadnja izmjena prije 8 sati i 41 minutu Piše: Ana Trgovac

Nel Pavletić/PIXSELL

Odjednom smo znali naći 25 kamiona natrpanih s po tonu smilja. Kilogram se prodaje po 10 kuna, a sezona traje 100 dana.

Tako računa Goran Marević, maslinar s Krka, jedan od boraca protiv ilegalnih berača. Kaže da nekoliko tisuća ilegalaca na razini države godišnje naprave štetu i do milijardu kuna. Ljuti ga inertnost države.

– Da je ministar Zmajlović htio, već bi predložio zakon koji bi kažnjavao berače. No on to ne čini. A šteta je golema, ne samo financijska nego se nepovratno uništava jedna kultura – ljutit je Marević.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: smilje, ilegalno branje

Izdvojeni komentari 8 komentara Pogledaj sve komentare

prije 24 minute

Kiborg: To je teorijska šteta. Druge godine izraste novo. Da ga niko nije brao osušilo i istrunulo bi na licu mjesta. Problem je što beraći čupaju i korijen biljke. Oni bi da im privatne parcele, na koje ne plačaju porez, čuva država.

prije 8 sati i 23 minute

Vjeverica od 4 grama: Zmajlović ?? Boli njega za kojekakav korov i grmlje. On bere tamo gdje mu se više isplati

prije 4 sata i 23 minute

povijest činjenica: Policija je hvatala berače šparoga a kradljivci ljekoviih biljaka prolaze nekažnjeno, znači nekome odgovara ta situacija inače bi RH po kratkom postupku pronašla rješenje.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).