Vlada će navodno smanjiti procjenu rasta BDP-a, priznati da nije uspjela srezati rashode te da je krivo planirala prihode zbog čega će deficit biti veći za 2 mld. kuna

Srijeda, 29. 10. 2014. u 19:27, zadnja izmjena prije 29 minuta Piše: 24sata

Patrik Macek/PIXSELL

Na sutrašnjoj sjednici Vlada će, doznaje RTL, smanjiti procjenu rasta BDP-a, priznati da nije uspjela srezati rashode te da je krivo planirala prihode pa će deficit biti veći za dvije milijarde kuna. Tvrdili su da će BDP rasti za 1,3 posto, pa da će minimalan rast biti 0,2 posto, pa neće uopće rasti. No, sutra će rebalansom priznati kako će gospodarstvo pasti za 0,7 posto, javlja RTL. Deficit je, pak, s 13,6 milijarda skočio na čak 15, 6 milijarda. Minus je produbio podbačaj prihoda za čak 2 milijarde kuna, a rashodi su smanjeni za samo pola milijarde.

Pozivajući se na izvore iz Banskih dvora, RTL javlja da ni od poreza na dohodak nema ništa zbog ‘tehničkih razloga’ te plaće neće rasti u prosincu nego se odgađa za sljedeću godinu.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: rebalans proračuna, porez na dohodak

Izdvojeni komentari 10 komentara Pogledaj sve komentare

prije 15 minuta

vojodoog: Tak smo se i mi iz tehničkih razloga preračunali i doveli vas na vlast očekujući svašta nešto, kad ono ništa.

prije 16 minuta

grbavo drvo: Vlada će navodno smanjiti procjenu rasta BDP-a,—DOBRO,ali mene brine da li je sa tom stavkom upoznata PRVA MLADA PODPR.VLADE

prije 21 minutu

laki-luka: Neka ima da Merzelica i svi slični njoj koji zarađuju cirka 28 tisuća kn mjesečno.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).