Vlada je s telefonske sjednice uputila amandman na Konačni prijedlog Zakona o dopuni Zakona o potrošačkom kreditiranju kojim više nema odredbe od milijun kn

Petak, 23. 1. 2015. u 12:00, zadnja izmjena prije 1 sat i 44 minute Piše: Snježana Krnetić

Patrik Macek/PIXSELL

Vlada Republike Hrvatske održala je danas telefonsku sjednicu s koje je uputila amandman na Konačni prijedlog Zakona o dopuni Zakona o potrošačkom kreditiranju kojim se u članku 2. navedenog Zakona dodaje stavak 2 koji glasi:

“Iznimno od članka 3. stavka 1. Zakona, članak 11.d. ovoga Zakona primjenjuje se i na ugovore o kreditu u CHF i u kunama uz valutnu klauzulu u CHF, neovisno o ukupnom iznosu i vrsti kredita, a koji su sklopljeni prije stupanja na snagu ove dopune Zakona”

Tako se odredba o fiksiranju tečaja kune u odnosu na švicarski franak u omjeru 6,39 kuna za 1 CHF, primjenjuje i na ugovore o kreditu sklopljene u iznosu VEĆEM od milijun kuna.

Amandman možete pročitati OVDJE.

Pročitajte više o temi na stranici Rast franka.

Zakon o kreditu

Tagovi: zakon, švicarski franak, švicarac, fiksiranje tečaja, amandman

Izdvojeni komentari 80 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat i 48 minuta

Čovik od riči: kako itko moze ovima dati svoj glas? kakvi to ljudi glasuju za josipovica ili pusic ili milanovica? katastrofa!

prije 1 sat i 49 minuta

Perfina mama: kakva jadna vlada…nikad vise glas za SDP i HNS!

prije 1 sat i 46 minuta

Perfina mama: milanovicu, dosta je…odlazi i ne vracaj se

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).