Vrhovni sud potvrdio je presudu Dinu Dragičeviću (25) da je nehotice izazvao smrt vršnjaka Damira Šuće na Vidovoj gori na Braču u kolovozu 2007. godine

Utorak, 21. 10. 2014. u 19:51, zadnja izmjena prije 29 minuta Piše: Mak Jovanović

Ivana Ivanović/PixsellDino Dragičević

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Splitu Dinu Dragičeviću (25) da je nehotice izazvao smrt vršnjaka Damira Šuće na Vidovoj gori na Braču u kolovozu 2007. godine. Kazna mu je povećana s dvije na 2 i pol godine zatvora. Radilo se o ponovljenom suđenju. U prvom postupku Dragičević je bio osuđen na 10 godina za ubojstvo vršnjaka s kojim se do smrti učestalo družio. Ovom odlukom Vrhovnog suda prihvaćena je teza obrane da je Šuća stradao u lovu na divlje svinje, i to dok je dodavao pištolj Dragičeviću preko ramena koji je slučajno pritisnuo obarač i pogodio nesretnog mladića u sljepoočnicu.

Zorislav Šuća, otac stradalog mladića, pokušavao je dokazati kako se radilo o ubojstvu, te da je na poprištu bila još jedna osoba. Dragičević je pobjegao s oružjem s mjesta nesreće, te je s trajekta za Split bacio pištolj u more. Dragičević je odslužio veći dio kazne u pritvoru za vrijeme trajanje istrage.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: vrhovni sud, presuda, kazna

Izdvojeni komentari 3 komentara Pogledaj sve komentare

prije 3 minute

alan ford: Sa oružjem treba oprezno baratati.

prije 25 minuta

yasa: tragedija i ništa više

prije 36 minuta

ilmare: Teško će otac ubijenog ,vukovarac ,prihvatiti ovakvu presudu,. majka pogotovo…Tragedija ..

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).