Sumnjiči se da je lažnim otkupom potraživanja riječki poduzetnik Jozo Kalem oštetio Modibit za 46 milijuna kuna i onemogućio namirenje vjerovnika IGM­a

Utorak, 28. 10. 2014. u 17:15, zadnja izmjena prije 1 sat i 57 minuta Piše: VLM

Damir Spehar/PIXSELLJozo Kalem

Policijskom istragom, koju je zahtijevalo Općinsko državno odvjetništvu u Karlovcu, je zaključeno kako je 54-­godišnji riječki poduzetnik Jozo Kalem odgovoran za zlouporabu ovlasti u gospodarskom kriminalu i zlouporabu stečaja, pa može očekivati drugu optužnicu ove godine.

Ponovno se radi o 2009. godini i zavrzlami oko IGM­a Tounj, tada posrnuloj građevinskoj tvrtki iz mjesta pokraj Ogulina. ­ Sumnjiči se 54­-godišnjaka da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva s riječkog područja 2009. sastavio i ovjerio nevjerodostojan ugovor i izjavu, te naložio svojoj 34­-godišnjoj zaposlenici da isto provede kroz poslovne knjige društva, što je ona i učinila. Temeljem istog ugovora je kao predsjednik Nadzornog odbora drugog trgovačkog društva s područja Ogulina naložio provođenje te dokumentacije kroz poslovne knjigeradi zatvaranja postojećih dugovanja između dvaju društava – kaže glasnogovornica Policijske uprave karlovačke Andreja Lenard.

Kalem je bio vlasnik i direktor Ri­petrola, kasnije preimenovanog u Ri­most, te predsjednik Nadzornog odbora IGM­a Tounj, koji je sad u stečaju. Kaznenu prijavu je ranije podnio vlasnik Modibita, tvrtke koja je sada u stečaju, Vlado Rožić, poduzetnik iz Ozlja. Tvrdi da je Kalem njegovu tvrtku oštetio za 46 milijuna kuna lažnim otkupom potraživanja i da je to sada utvrdila i policija. Ujedno se Kalema i 45­-godišnju suradnicu sumnjiči za zlouporabu stečaja, odnosno uknjižbu Ri­petrola kao vlasnika nekretnina bez plaćanja ili osiguranja plaćanja, čime su vjerovnici blokiranog IGM­a Tounj onemogućeni u naplati potraživanja. Čekamo Kalemovo očitovanje.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: zlouporaba stečaja, optužnica, jozo kalem, gospodarski kriminal

Izdvojeni komentari 12 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat i 40 minuta

jozabroz: prijeti mu druga prijava?????? koliko je vremena proslo od pocetka tog slucaja a sad neko daje izjave da mu prijeti i druga prijava,,koja ce ocito ko i prva spavat mirno u ladici druga cvitana..))))

prije 2 sata i 7 minuta

alfabetagama: jedan goli otok je premalo

prije 1 sat i 58 minuta

kormilar: Još jedan naš hrvatski poduzetnik. Kako je lijepo živjeti i raditi u Hrvatskoj. Volimo Hrvatsku!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).