Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan odbacio je danas sve češće glasine da su državne institucije progona u izbornoj godini postale Vladina produžena ruka

Ponedjeljak, 08. 12. 2014. u 18:52, zadnja izmjena prije 1 sat i 17 minuta Piše: Vesna Gubo

Patrik Macek/PixsellDinko Cvitan

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan odbacio je sve češće glasine da su institucije progona u izbornoj godini postale Vladina produžena ruka, javlja HRT.

– Sada su predsjednički izbori, sljedeće su parlamentarni. Pa zamislite kakav genije treba da to sve iskalkulira i napravi politički tajming. Dakle. najodlučnije demantiram bilo kakve političke pozadine bilo kakvog postupka svih ovih godina unazad, rekao je Cvitan.

Ocijenio je da je mađarska presuda, kojom je odbijena tužba protiv predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija za prijevaru i pronevjeru, pritisak mađarskog pravosuđa na hrvatsko te je ustvrdio da se mađarska presuda činjenično ne podudara s Uskokovom optužnicom.

Danas je u Valbandonu održan tradicionalni susret svih županijskih državnih odvjetnika s načelnicima policijskih uprava. Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan rekao je da su se okupili kako bi prije svega razgovarali o unapređenju zajedničkog rada i, s obzirom na nedavne zakonodavne izmjene, protokola koji je potpisan prije nekoliko godina.

– Cilj je ubrzati donošenje državno-odvjetničkih odluka – rekao je Cvitan.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: politički progon, izborna godina, dinko cvitan

Izdvojeni komentari 15 komentara Pogledaj sve komentare

prije 47 minuta

jo2hn8ny: Ja ti osobno taj tajming napravim iz birtije, dok popijem žuju nakon dobrog ručka.

prije 40 minuta

Puky Col: … pa je … stvarno teško … 5 godina istražuju bandića, sve ovo za što ga tuže sto puta je već bilo medijima i eto, baš sada je dospjelo za procesuiranje … isto može biti sa Kalmetom i bilo kojim drugim od medija već odavno optuženih i osuđenih … strava …

prije 28 minuta

Bassa: Od kada postojimo kao država stalno se žalimo na korupciju, kriminal i kako zakon ne vrijedi za sve. Sada kada se zadnjih godina nešto pokrenulo govorite da su to politički procesi.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).