Vujčić se treba uključiti i sjesti za stol tako da svi mogu ponuditi argumente jer kad se pošalje priopćenje, vaše riječi se mogu krivo shvatiti, rekao je bivši ministar

Petak, 23. 1. 2015. u 10:26, zadnja izmjena prije 3 sata i 18 minuta Piše: 24sata

Patrik Macek/PIXSELLIvan Šuker

Vladina dopuna Zakona o potrošačkom kreditiranju je politički, ali ne i stručni potez, rekao je u petak za N1 televiziju Ivan Šuker, HDZ-ov bivši ministar financija.

– Podržat ćemo ako ćemo imati konsenzus. Ne shvaćam zašto netko gura odluku koju nitko ne podržava. Treba postići trajno rješenje, a to bi bila konverzija s valutnom podlogom eura – rekao je Šuker.

HDZ, kaže Šuker, traži da se nađe rješenje u 90 dana. Kaže da je odluka koja će se danas naći u Saboruprotuustavna.

– Zakon je u suprotnosti s poslovanjem banaka. Time se otvara Pandorinu kutiju, čemu silovati nešto? Premijer je sam rekao da mu nije bitno je li ta odluka stručna ili ne, već da je to politička mjera. To nam nešto govori i zato trebamo postići dugotrajno rješenje – rekao je Šuker i dodao da je HNB trebao reagirati ranije i da bi trebao snositi dio financijskog tereta, kao i banke.

– Ovom zakonu fali socijalni aspekt – smatra Šuker.Osvrnuo se i na reakcije HNB-a te kritizirao komunikaciju guvernera Borisa Vujčića s javnošću.

– Vujčić se treba uključiti i sjesti za stol tako da svi mogu ponuditi argumente jer kad se pošalje priopćenje, vaše riječi se mogu krivo shvatiti. Žao mi je što Vujčić komunicira priopćenjima. HNB sada treba preuzeti odgovornost – rekao je Šuker.

Vezani članci:

Pročitajte više o temi na stranici Rast franka.

Tagovi: švicarski franak, mjere, krediti, ivan šuker, dužnici

Izdvojeni komentari 62 komentara Pogledaj sve komentare

prije 3 sata i 7 minuta

alfabetagama: pa zašto vi to niste riješili

prije 1 sat i 43 minute

mariocalabrese: E moj Sukeru tebi i svim lopinama u RH i izvan nje treba zamrznuti imovinu a vas spickat u prdekanu i drzat tako dugo dok ne postanete kosturi. Mamu vam lopovsku svi se manje vise skrivat iz takozvanog “””””domovinslkog rata”””””” u kojem je jedan dio Hrvatski gradjana omastio brkove dok je naivan narod platio glavom!

prije 2 sata i 50 minuta

mvb234: Banda politička lako je njima mlatit i pričat kad nemaju plaće ispod 15 000 kn i to na vrijeme, pa službeni auto,mobitel i ostale gluposti a mi drugi nek umremo od gladi jer i kad radiš nemaš plaće ipak smo mi kmetovi

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).