30. rujan 2014. objavljeno u 12:48

Foto: PU istarska

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU istarske su, u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Poreč, dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom 36-godišnjaka i 24-godišnjakom s područja Poreča te 42-godišnjim državljaninom Srbije, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Rezultate ovog višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, danas su na konferenciji za medije u PU istarskoj, predstavili načelnik Sektora kriminalističke policije Enes Bećić i voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Mile Orešković.

Naime, policijski službenici su 27. rujna oko 21.45 sati, u mjestu Milinki kraj Tinjana, zatekli i uhitili četvoricu osumnjičenika zbog sumnje da su počinili kazneno djelo. Na mjestu uhićenja obavljen je očevid, kojom prilikom su izuzeti predmeti koji potječu od kaznenog djela. U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga, obavljena je pretraga četiri kuće, dva osobna vozila, jednog plovila i četiri osobe. Zaplijenjeno je 38 paketa, omotanih prozirnom najlon folijom, ukupne težine 20.011 grama opojne droge marihuane, novčani iznos od 148.450 tisuća kuna, 1550 eura, 19 američkih dolara, devet mobilnih uređaja i jedno prijenosno računalo.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, u večernjim satima 28. rujna, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. Procijenjuje se da vrijednost zaplijenjenje droge na ilegalnom tržištu iznosi oko milijun kuna.