Iz stožera predsjednika Ive Josipovića su kazali kako smatraju da na izražavanje mišljenja, kao što je u ovom slučaju, nije bilo potrebno reagirati represijom

Srijeda, 03. 12. 2014. u 11:28, zadnja izmjena prije 1 sat i 42 minute Piše: Tina Jokić

Jurica Galoić/Pixsell

Splitska policija, tijekom ophodnje gradom u ponedjeljak, uhvatila je dva brata u dobi od 21 i 27 godina kako lijepe plakate na kojima su, prema njihovoj procjeni, bile naročito uvredljive poruke protiv predsjednika Ive Josipovića. Uhvatili su i 26-godišnjaka i pet godina stariju ženu koji su im pomagali u lijepljenju plakata.

Na plakatima su fotografije predsjednika i aktivistice Vesne Teršelič iz udruge “Documenta”, fotografija Josipovića u vojnoj odori bivše JNA, Josipović s četničkim vojvodom Vojislavom Šešeljem i slično.

Aktivisti su dobili prekršajnu prijavu na temelju članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Tri osobe odvedene su na Prekršajni sud u Splitu, a dvojica braće izjasnili su se da su obojica nezaposleni i da su plakatima izrazili svoj bunt. Svaki je kažnjen novčanom kaznom u protuvrijednosti od 100 eura te su im oduzeti plakati.

Iz stožera Ive Josipovića su za Slobodnu Dalmaciju kazali kako smatraju da na izražavanje mišljenja, kao što je u ovom slučaju, nije bilo potrebno reagirati represijom.

Pročitajte više o temi na stranici Predsjednički izbori.

Tagovi: split, plakati, ivo josipović, aktivisti

Izdvojeni komentari 51 komentara Pogledaj sve komentare

prije 11 minuta

gospic1: Trebali su nalijepiti I onu sa PETKRAKOM na glavi jer ona stvarno postoji.Pa nek se sve vidi.

prije 1 sat i 9 minuta

itismeon24: Ja sam mislio da cenzura vrijedi samo za ljepljenje plakata?? ha,ha,ha, o moj narode dokle smo mi dospijeli?

prije 23 minute

Macor: HDZova mladez. Nadam se da ce dobit debele novcane kazne i po 200 sati humanitarnog rada.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).