Predsjednički kandidat Hrvatske zore je komentirao činjenicu da je gradonačelnica Knina zastavu s kninske tvrđave dala Grabar Kitarović na skupu u Vodicama

Nedjelja, 16. 11. 2014. u 20:03, zadnja izmjena prije 5 minuta Piše: 24sata

Nina Djurdjevic/PIXSELLMilan Kujundžić

Zastava na kninskoj tvrđavi ne pripada Josipi Rimac ni Kolindi Grabar Kitarović, ona je simbol pobjede koja pripada cijelom hrvatskom narodu, piše u priopćenju Milana Kujundžića, predsjedničkog kandidata Hrvatske zore. On je komentirao činjenicu da je gradonačelnica Knina zastavu s kninske tvrđave dala Kolindi Grabar Kitarović na skupu u Vodicama.

– Još uvijek sam u nevjerici na vijest da je gradonačelnica Knina na stranačkom predizbornom skupu hrvatsku zastavu s kninske tvrđave uručila HDZ-ovoj kandidatkinji za Predsjednicu RH, i to s porukom da je nosi sa sobom na Pantovčak, „kao simbol naše HDZ-ove hrvatske pobjede“. Kad bi bilo smiješno, mogao bih odgovoriti da se nadam da će se 25-metarska hrvatska zastava uskoro zavijoriti pred sjedištem NATO-a u Bruxellesu. No, ovaj igrokaz ipak je ozbiljniji od toga. Obje su pokazale da ne razumiju što znači zastava na kninskoj tvrđavi! Da ne razumiju da je nitko ne smije svojatati, pogotovo ne u dnevnopolitičke svrhe. Zasluge HDZ-u u stvaranju i oslobođenju države baš nitko ne može osporiti, to ostaje zauvijek upisano u povijest. No, nitko nema pravo ni prisvajati najsvetiji dan hrvatske povijesti, dan koji pripada cijeloj hrvatskoj naciji, svim ljudima koji su sanjali nezavisnu i slobodnu Hrvatsku, bez obzira kojoj stranci pripadali ili ne pripadali. Kao što nitko nije za stranačku pripadnost pitao hrvatske vojnike koji su oslobodili Knin i Hrvatsku. Nije u pitanju materijalna vrijednost zastave, već njena simbolika. Neprikladnost ovog čina još više dolazi do izražaja ususret godišnjici pada Vukovara, dana kada cijela Hrvatska, što simbolički, što doslovno – treba stupati u jednoj koloni – piše u priopćenju Milana Kujundžića.

Vezani članci:

Pročitajte više o temi na stranici Predsjednički izbori.

Tagovi: zastava, milan kujundžić, kninska tvrđava

Izdvojeni komentari 1 komentara Pogledaj sve komentare

prije 2 minute

TitoJosipBroz: Sramota na što su se sveli državni protokoli….dok u kući gazde nema miševi kolo vode.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).