Alfio Anthony Granata (47) nizozemsku je turisticu oteo u Melbourneu 2012. godine. Na čelu joj je nacrtao križ rekavši joj da je predodređena za smrt

Ponedjeljak, 25. 5. 2015. u 09:00, zadnja izmjena prije 2 sata i 27 minuta Piše: Andro Bernardić

news.com.au

Muškarac koji je u hotelskoj sobi zatočio 21-godišnjakinju te ju više od šest tjedana silovao i tukao osuđen je na 17 godina zatvora. Alfio Anthony Granata (47) nizozemsku je turisticu oteo u Melbourneu 2012. godine. Na čelu joj je nacrtao križ rekavši joj da je predodređena za smrt.

Granata će zbog silovanja, prijetnji ubojstvom te namjernog nanošenja čak 54 ozljede na tijelu djevojke u zatvoru ostati najmanje do 2028. godine kada će, u slučaju dobrog vladanja, eventualno moći izaći na slobodu, piše 9news.

[video: 1079082 / Alfio Anthony Granata]

Sudac Frank Gucciardo rekao je kako je njegova žrtva, za vrijeme zatočeništva, trpjela neprestanu bol:

– To je bila ranjiva mlada žena, odvojena od svoje obitelji i prijatelja. Granata ju je mučio i ponižavao. Jednom ju je toliko pretukao da nije mogla ni gledati ni jesti – rekao je Gucciardo dodavši da je nasilnik djevojku bičevao punjačem za mobitel i silovao raznim kućnim pomagalima.

Mladu Nizozemsku Granata je prisiljavao na oralni seks, a on ju je tom prilikom davio i rezao nožem. U kuvertu je stavio pramen njene kose, komade noktiju i krvi rekavši joj da će to uskoro biti sve što je od nje ostalo.

Mučenje je okončano na Badnjak 2012. godine kada je djevojka ubola Granatu nožem i počela rezati sebe sve dok on nije pozvao hitnu. Manijak je policiji rekao da je njegova žrtva bila problematična i da ga je drogirala.

Granata je, inače, otac troje djece. Njegovoj žrtvi presuda donijela je olakšanje, ali teška depresija i ostali psihički problemi ometaju je u svakodnevnom funkcioniranju.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Šokantno!.

Tagovi: zatočeništvo, turistica, silovanje, mučenje

Izdvojeni komentari 56 komentara Pogledaj sve komentare

prije 2 sata i 22 minute

Velle Poshtovany: Još će imati i priliku izaći? To je trebala biti doživotna.

prije 2 sata i 18 minuta

dokoza: U Texasu bi kazna bila primjerenija, siguran sam..

prije 2 sata i 17 minuta

jo2hn8ny: Barem 40 godina za ovakav zločin je trebao dobiti. Sve ispod toga je ruganje žrtvi.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).