Safet Golub (63) je svojoj supruzi Hamidi darovao bubreg. Krajem rujna liječnici u Tuzli obavili su transplantaciju, a to se poklopilo s njihovom godišnjicom braka

Utorak, 28. 10. 2014. u 07:00, zadnja izmjena prije 47 minuta Piše: Marcela Bratović

Dnevni avazSupružnici se dobro oporavljaju nakon operacije

Od 2005. godine je na dijalizi. Već sam tada izrazio želju da joj doniram bubreg, ali zakon to nije omogućavao, kaže Safet Golub (63) za Dnevni avaz iz Zenice u BiH.

I nakon izmjena zakona, umirovljenika i suprugu Hamidu uvjeravali su kako transplantacija nije moguća jer im bubrezi nisu podudarni. Safet je čak razmišljao da proda svoj bubreg, a supruzi tim novcem kupi drugi.

– Konačno sam upoznao doktora Emira Hodžića. Rekao mi je da je medicina uznapredovala i da je bitno da imamo istu krvnu grupu. A imali smo istu krvnu grupu. Našoj sreći tada nije bilo kraja – prisjeća se Safet.

Krajem rujna liječnici u Tuzli obavili su transplantaciju, a to se poklopilo s njihovom godišnjicom braka. Oboje se izašli iz bolnice, a liječnici su zadovoljni njihovim oporavkom.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Sudbine.

Tagovi: žena, supružnici, muž, bubreg

Izdvojeni komentari 11 komentara Pogledaj sve komentare

prije 28 minuta

vana 3: Svaka čast Safetu što je poklonio svojoj supruzi svoj bubreg. Neka vas obadvoje zdravlje dobro služi i sreća u životu.

prije 15 minuta

Crna-ruža: “Ono najbolje i najljepše ne može se vidjeti, pa čak ni dotaknuti. To se mora osjetiti srcem.”..

prije 17 minuta

alfabetagama: lijepo je imati pokraj sebe takvu osobu

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).