U DHMZ-u napominju da se njihova prognoza razlikuje od neprovjerenih informacija u medijima o predstojećoj zimi diljem Europe, a koje govore o velikoj hladnoći

Četvrtak, 20. 11. 2014. u 12:10, zadnja izmjena prije 1 sat i 51 minutu Piše: VLM

Patrik Macek/PIXSELLIlustracija

Predstojeća zima bit će iznadprosječno topla te uz malo više oborina nego što je to zimi uobičajeno, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) čiji su prognostičari u četvrtak objavili tromjesečnu prognozu vremena, od prosinca do veljače 2015. godine.

To ugrubo može značiti kako će se i u sljedeća tri mjeseca nastaviti slični vremenski uvjeti kakve imamo već više od godinu dana, jer su sva godišnja doba u posljednjih 12 mjeseci bila toplija nego što je uobičajeno uz količine oborine zamjetno veće od prosječnih, kažu u DHMZ-u.

Napominju da se njihova prognoza razlikuje od neprovjerenih informacija u medijima o predstojećoj zimi u našoj zemlji i diljem Europe, a koje govore o velikoj hladnoći i velikim količinama snijega.

U DHMZ-u ističu kako su moguća i kraća hladnija razdoblja, kao i kraća bezoborinska razdoblja, ali i razdoblja s lokalno izraženijim viškom oborine.

Mogu se očekivati kiša, kiša koja se smrzava, ali i snijeg

Nemoguće je, dodaju, govoriti o očekivanom tipu oborine – kiši, kiši koja se smrzava ili snijegu – jer on ovisi o stvarnoj temperaturi u nižim i višim slojevima atmosfere.

Vezani članci:

Tagovi: prognoza, zima, vrijeme, dhmz

Izdvojeni komentari 46 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat i 47 minuta

Pancho: Jako temeljita prognoza…nema kaj….Sijerkovića,Vakulu i ekipu poslati na godišnji…ionako sad sve znamo …

prije 1 sat i 46 minuta

svjecica: dakle biti ce suha i hladna -.-

prije 1 sat i 19 minuta

owl: znači, kad DHMZ kaže da će bit iznadprosječno toplo, vrijeme je za kupnju dodatnih 10 m drva 🙂

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).