Riječ je o trećem pokušaju deložacije Gordane Vojković koja tvrdi da je stan oporučno naslijedila od pokojnog oca koji je tamo živio kao zaštićeni najmoprimac

Četvrtak, 20. 11. 2014. u 18:26, zadnja izmjena prije 13 minuta Piše: VLM

Goran Jakuš/PIXSELLIlustracija

Aktivisti Živog zida nisu danas uspjeli spriječiti deložaciju umirovljenice Gordane Vojković iz stana u Ulici Dugi dol. Policija je, prema njihovim riječima, bila nasilna, uhićeno je 50-ak aktivista, a jedan je čak prevezen kolima Hitne pomoći jer mu je slomljena noga.

– Nisu očekivali da će nas biti toliko, pa je policija dozvala još jednu maricu. Bili su jako nasilni. Čak su bušili vrata od stana kako bi se probili i izbacili gospođu koja je stan naslijedila od svoga oca – poručio je aktivist Ivan Pernar.

Riječ je, naime, o trećem pokušaju deložacije Gordane Vojković koja tvrdi da je stan oporučno naslijedila od pokojnog oca koji je u tom stanu živio kao zaštićeni najmoprimac. Jedan je to od četiri stana u zgradi u vlasništvu Željka i Vladimira Vlahovića koji imaju pravomoćnu presudu Županijskog suda.

Država je, naime, 1996. godine ukinula stanarsko pravo.

– Postupak se temeljio na Zakonu o najmu, koji je neustavan, a ignorirali su Zakon o nasljeđivanju. Gdje ću ja sada? Jedino me čeka grob – poručila je deložirana Vojković.

S druge strane, obitelj Vlahović je zadovoljna odlukom Suda.

Cijela priča o nasilju i neredima je izmišljena jer ekipa iz Živog zida želi biti u centru pažnje. Policija je postupila po zakonu i konačno je pravda zadovoljena. Vojković je koristila tuđu imovinu – poručili su.

Tagovi: živi zid, umirovljenica, deložacija

KomentariPogledaj sve komentare

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).