Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu tereti gradonačelnika Gospića da je s još dvoje osumnjičenih pogodovao bivšem dekanu Veleučilišta “Nikola Tesla”

Utorak, 28. 10. 2014. u 11:02, zadnja izmjena prije 2 sata i 18 minuta Piše: Ivan Todorović

Večernji listPetar Krmpotić

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu pokrenulo je istragu protiv gospićkog gradonačelnika Petra Krmpotića koji je ujedno i čelnik gradskog HDZ-a.

Sumnja se da je s još dva osumnjičenika oštetio gospićko veleučilište “namještanjem” dodataka na plaću tadašnjem dekanu i trenutačnom čelniku HDZ-ovog ogranka u Otočcu Branislavu Šitiću.

Predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta “Nikola Tesla” i SDP-ov vijećnik u Gradskom vijeću, Nikola Maraspotvrdio je da se istraga odnosi na Petra Krmpotića i na Branislava Šitića. Uz njih dvoje, osumnjičeni su i Mehmed Alijagić koji obnaša funkciju prodekana za financije, te voditeljica računovodstva Veleučilišta Slavica Netahli, prenosi HRT.

Tadašnji dekan Šitić u prosincu 2011. zahtijevao je isplatu razlike do pune dekanske plaće jer je u to vrijeme bio ravnatelj Nacionalnog parka “Plitvička jezera” te je primao 80 posto plaće od parka, a preostalih 20 od veleučilišta.

Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo u rješenju navodi da je dekan kao ravnatelj parka od kojeg je primao 80 posto plaće na Veleučilištu primao još 22.000 kuna bruto plaće na mjesec. Uz to, ličko-senjska Policijska uprava objavila je kako je prijašnjim istraživanjem utvrđena sumnja da je predsjednik Upravnog vijeća omogućio dekanu stjecanje imovinske koristi od najmanje 115 tisuća kuna.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: gospićki gradonačelnik, petar krmpotić, korupcija, istraga

Izdvojeni komentari 19 komentara Pogledaj sve komentare

prije 2 sata i 13 minuta

zof: Sad će Karamarko reći da je HDZ prošao katarzu, da u HDZ-u nema više lopova.. Osim onih koje uhvate..

prije 1 sat i 3 minute

svejedobro: Bilo tko je uzeo novac neka ga i vrati, bio on crveni, plavi, zeleni ili crni vrag!

prije 2 sata i 20 minuta

purgerica prva: Zaigrali se Niđo i Branislav!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).